banner2

Fietsdetectiesystemen

LumiGuide levert diverse soorten fietsdetectiesystemen. Voor iedere ruimte, voor ieder type stalling is een passend detectiesyteem beschikbaar. Binnen, buiten, enkellaags, dubbellaags, en zelfs zonder rekken, in alle gevallen kan een LumiGuide detectiesysteem aangebracht worden. Ook voor winkelstraten met een weesfietsproblematiek bieden wij een oplossing. LumiGuide is toepasbaar voor alle soorten fietsen. Ook tandems en bakfietsen worden nauwkeurig geregistreerd.

Systeem 1: Toegangscontrole door middel van optische detectie bij de ingang van de stalling. Voordeel: lage kosten (niet afhankelijk van het aantal fietsplaatsen) en redelijk betrouwbaar inzicht in de bezetting. Vandalismebestendig. Koppeling met FRIS systemen is mogelijk. Nadeel geen verwijzing naar lege plaatsen per rek, geen weesfietsdetectie.

Systeem 2: Weesfietsdetectie op de rekken. Met behulp van een detector op iedere individuele fietsplaats wordt vastgesteld of de door de beheerder vastgestelde tijdsduur wordt overschreden. Voordeel: lage kosten. Nadeel: stand alone systeem, geen overzicht of data, gebonden aan rekken en juiste wijze van stallen. Beheerder dient per fiets vast te stellen of sprake is van tijdsoverschrijding van de stallingsduur.

Systeem 3: Optische detectie op de fietsenrekken. Door middel van minidetectoren gemonteerd op de de rekken wordt geregistreerd of er sprake is van een vrije plaats of een gestalde fiets. Dit systeem heeft alle uitbreidingsmogelijkheden en koppelingsmogelijkheden (FRIS systemen). Met de LumiGuide beheerdersinterface heeft u een intuïtieve en eenvoudige tool in handen waarmee u het beleid van morgen kunt uitvoeren. Zo kunt u gemakkelijk rapportages met foto bewijsvoering genereren om weesfietsen op te sporen. Bezoekers worden op een vriendelijke manier naar een vrije plek geloodst, of weer terug naar hun fiets, als ze niet meer weten waar deze stond. Zo reduceert u de aanwas van weesfietsen en pakt u het probleem bij de oorsprong aan. Voordeel: Alle mogelijkheden van de LumiGuide software; o.a. historische gegevens, op ieder moment vanaf ieder locatie inzicht in vrije en bezette plaatsen en stallingsduur per fiets, per rek of per gewenste eenheid. Nadeel: gebonden aan rekken, montage van vandalismebestendige behuizing voor optische detectoren op rekken is noodzakelijk. Detectie op locaties zonder rekken en voor afwijkende fietsen en vervoermiddelen vraagt aanpassingen.

Systeem 4: Optische detectie onafhankelijk van de fietsrekken. Dit gepatenteerde detectiesysteem biedt alle voordelen waar de huidige markt en de markt van morgen om vraagt. Het systeem is gekoppeld met de LumiGuide software en heeft alle opties. Het systeem is zeer geschikt voor binnenstallingen. De marktdoorbraak betreft de onbegrensde mogelijkheden in de buitenruimte. Buitenstallingen en winkelstraten met weesfietsproblematiek kunnen van een vandalismebestendig detectiesysteem worden voorzien. Detectie buiten de rekken of naast de rekken en detectie van fietsen en voertuigen met afwijkend maten is mogelijk. Koppeling met betaalsystemen en koppeling met een “find your bicycle” app zijn optioneel. Voordelen: Alle mogelijkheden van optie 3 maar onafhankelijk van rekken. Koppelingen met alle protocollen FRIS en verwijssystemen in en buiten de stallingen is mogelijk. Alle maten en modellen fietsen en voertuigen zijn detecteerbaar. Eenvoudige montage, lage aanlegkosten en lage onderhoudskosten. Plaatsbaar op alle locaties. Nadeel: het aantal mogelijkheden van dit gepatenteerde systeem is nog te groot voor onze fantasie. We luisteren graag naar uw wensen.